GYÓGYMASSZÁZS

Gyógymasszázs – preventív, diagnosztizáló, gyógyító kezelés a problémák eredetének felkutatásával

A gyógyító érintés hatása
A gyógymasszázs pozitívan stimulálja az idegrendszert, így segít hozzá egy oldott, nyugodt, nyitott jelenléthez. Ahogy a masszírozó kéz speciális fogásaival érinti a testet, az agyat endorfin kiválasztására ingerli, ami gyógyszerek használata nélkül enyhíti a fájdalmakat.
A gyógymasszázs élénkíti a nyirokkeringést, mely lehetővé teszi, hogy az immunrendszer akadályozó learkódások nélkül működhessen. Ha aktív szervezetünk méregtelenítési mechanizmusa, akkor a csontok, az izületek, az izmok és a bőr szövetei könnyeben regenerálódnak az igénybevételeket követően.
A bőr reflexzónáin keresztül a belső szerveket is stimulálni tudjuk és magát a bőrt is vitalizálja, fiatalítja a masszázs.

A kezelésről
A technika alapját az európai masszázsok simító, gyúró, dörzsölő, ütögető és rezegtető fogásai képezik. Ezeket a kínai akupresszúra, a csontkovácsolás fogásaival és a köpölyözés technikájával teszem teljessé. A gyógymasszázs-kezelések során természetes, nagy tisztaságú ásványi anyagokat és növény-kivonatokat használok, melyek hatását például testradírozással vagy melegítéssel teszek hatékonyabbá.

Miben tud sokat segíteni a gyógymasszázs?
Gyógymasszázzsal kiváló eredmények érhetőek el reumás betegségek esetén, neurológiai panaszoknál, poszttraumás és posztoperatív kórképek esetén, belgyógyászati betegségeknél, emésztőszervi rendellenességek esetén, valamint izomfájdalmak, krónikus nyak-, hát-, gerincproblémáknál, a testtartásból eredő szöveti feszültségek, letapadások kezelésekor.

Kinek ajánlom?
Akut panaszok híján is bárkinek ajánlott, hiszen jó közérzetet biztosítva támogat minket, növeli teljesítményünket, koncentráló képességünket. Egyéb gyógykezelések mellet, kiegészítő terápiaként is alkalmazható! Hatása a rendszerességben rejlik.

Ellenjavallatok
Friss sebek, gyulladások, zúzódások, visszeres területek, daganatos állapotok fennálása esetén speciális kezelés javallott: a szöveteket nem igénybevevő, az energiatestet stimuláló akupresszúrás fogások segítségével és fitoterápiás anyagok bevitelével.